اپلای با مدرک دانشگاه آزاد
توانایی افراد و سوابق علمی-پژوهشی آنها نقش بسار مهمی را در فرایند اپلای تحصیلی ایفا میکند، ولی احتمالا متقاضیان تحصیل خارج از کشور در کنار این موضوع به اهمیت دانشگاه مبدا و اعتبار آن نیز توجه داشته باشند. از همین رو برای بسیاری از دوستان این سوال مطرح میگردد که :
آیا با مدرک دانشگاه آزاد هم میتوان به فکر مهاجرت تحصیلی بود؟
آیا امکان دریافت فاند و اپلای با مدرک دانشگاه آزاد وجود دارد؟
در مقاله پیش رو تاثیر و اعتبار مدرک دانشگاه آزاد در فرآیند اخذ پذیرش مقاطع تحصیلات تکمیلی را مورد بررسی قرار میدهیم و از دیدگاه و جنبههای مختلف به بررسی موضوع اپلای با مدرک دانشگاه آزاد میپردازیم. همراه ما باشید.
آیا امکان اپلای با مدرک دانشگاه آزاد وجود دارد؟
در ابتدا باید گفت که تمامی افراد فارغ التحصیل دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت، فارغ از اینکه در چه دانشگاهی تحصیل کردهاند، میتوانند برای تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور اقدام کنند. اگرچه که در تمام دانشگاههای خارج از کشور، رتبه دانشگاه متقاضی یکی از فاکتورهای مهم و مورد بررسی است ولی اخذ پذیرش نهایی وابسته به عوامل بسیاری همچون معدل، سابقه پژوهش، مدرک زبان و … میباشد که تمامی این موارد در کنار هم مورد بررسی قرار میگیرند.
پس برخلاف باور عموم، داشتن مدرک دانشگاه آزاد هیچ وقت شانس شما برای اپلای را از بین نمیبرد. بلکه در مواردی نیز که در ادامه مورد بحث قرار میگیرد، میتواند مسیر اپلای را برای شما هموارتر سازد.
تاثیر معدل و سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد در پروسه اپلای تحصیلی
معدل متقاضی در مقاطع قبلی، از اصلیترین فاکتورهای مورد بررسی و مهمتر از نوع دانشگاهی است که فرد در آن تحصیل کرده است. بگونهای که برخی از دانشگاههای برتر در ردههای جهانی شرط معدل برای متقاضیان خود در نظر گرفته و به عنوان مثال الزام داشتن معدل 16 و یا حتی بیشتر را لحاظ میکنند.
با توجه به همین مورد، میتوان گفت شانس فردی که با معدل بالا از دانشگاه آزاد فارغالتحصیل میشود، بیشتر از فردی است که با معدل پایین از دانشگاه دولتی و خوب مدرک گرفته است. البته حد مشخص و قابل قبولی برای معدل به هنگام اپلای تحصیلی وجود ندارد، ولی هر چقدر که بتوانید معدل خود را افزایش دهید شانس بالاتری در پروسه اپلای خواهید داشت. که در بسیاری از مراکز دانشگاه آزاد دریافت معدل بالا قابل دسترس و دور از انتظار نیست. پس در طول مدت زمان تحصیل، فارغ از محل تحصیلتان به فکر کسب نمرات بالا و معدل خوبی باشید.
اعتبار مدرک و رنکینگ دانشگاه آزاد در پروسه اپلای تحصیلی
تمامی دانشگاه های آزاد زیر نظر وزارت علوم و وزارت بهداشت بوده و اعتبار آنها توسط این نهادهای معتبر تایید شده است. اما بدیهی است که درجه اعتبار و رتبه دانشگاهها با یکدیگر متفاوت است. دانشگاههای سراسری عموما به علت دارا بودن شاخصهای کیفی مختلف، رتبهبندی بالاتری از مجموعه دانشگاههای آزاد، پیام نور و غیر انتفاعی دارند. اما این برای تمامی مراکز علمی دانشگاه آزاد صدق نمیکند.
هر ساله سایتها و موسسات مختلف در سطح جهانی به بررسی اعتبار و رنکینگ دانشگاهها میپردازند. در بسیاری از این رتبهبندیها معتبر به غیر از چند دانشگاه برتر ایران (دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر)، که در ابتدای فهرست قرار گرفتهاند، تفاوت چندانی مابین رنکینگ دانشگاهها وجود ندارد. همین مساله موجب میگردد که تفاوت چندانی در پروسه اپلای دانشجویان دانشگاههای دولتی متوسط و آزاد و بصورت کلی اپلای با مدرک دانشگاه آزاد ایجاد نگردد.
در همین راستا عموما اساتید خارجی نیز در صورتی که دانشجویان و یا همکار ایرانی نداشته باشند، شناخت و آگاهی زیادی در مورد تفاوتهای دانشگاه آزاد و سراسری ندارند و فاکتورهای دیگر را برای انتخاب دانشجویان خود در نظر میگیرند.
سطح علمی و کیفیت آموزشی دانشگاه آزاد
سطح علمی و کیفیت تدریس و پژوهش در هر دانشگاه وابسته به عوامل مختلف از جمله اعتبار دانشگاه در داخل و خارج از کشور، اعضای هیات علمی، تجهیزات و منابع مالی متغیر است. ارزیابی دقیق و مقایسه سطح علمی دو دانشگاه سراسری و آزاد در مراکز مختلف، نیازمند دادهها و اطلاعات جامعتری میباشد که از موضوع مورد بررسی در این مقاله خارج است اما نکته قابل ذکر در این زمینه فرصت همکاری دانشجویان دانشگاه آزاد با اساتید دانشگاههای سراسری در راستای انجام پروژههای تحقیقاتی میباشد.
در بیشتر مواقع اساتید برجسته و فعال در رشتههای مختلف از فرصت همکاری با دانشجویان مشتاق استقبال میکنند که همین عامل موجب فراهم شدن بسترهای لازم برای شروع همکاری با آنها است. همکاری با اساتید بنام و انجام پروژههای تحقیقاتی در کنار آنها تاثیر بسیاری در تقویت رزومه شما خواهد داشت و مسیر اپلای با مدرک دانشگاه آزاد را برایتان هموارتر میکند.
امکانات آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد
دانشگاههای آزاد در ایران از بزرگترین شبکههای دانشگاهی هستند که شعبات زیادی در سراسر کشور دارند. از همین رو در مراکز مختلف این دانشگاهها از تجهیزات و امکانات مختلف برای ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و تفریحی استفاده میشود. امکانات دانشگاه برای انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی تأثیر زیادی بر روند و کیفیت تحقیقات دانشجویان، اساتید و محققان دارد.
دانشگاههای آزاد در مراکز استانها اغلب کتابخانههای بزرگ و متنوعی دارند که منابع آموزشی و تحقیقاتی مختلف را در اختیار دانشجویان و اساتید قرار میدهند. دانشگاهها با داشتن کتابخانههای بزرگ و متنوع، به دانشجویان و محققان امکان دسترسی به منابع علمی و پژوهشی را فراهم میآورند. این کتابخانهها شامل کتب دروس، مقالات علمی، کتب تخصصی و پایاننامههای دانشجویی هستند که اطلاعات غنی در اختیار علاقهمندان قرار میدهند.
آزمایشگاههای دانشگاه با امکانات پیشرفته و تجهیزات مدرن، اجازه میدهند که دانشجویان و محققان تحقیقاتی در زمینههای مختلف و به روز انجام دهند. این امکانات شامل تجهیزات علمی و نرمافزارهای پیچیده میشود که کمک میکند، تحقیقات پیشرفتهتر و دقیقتر انجام شود.
برخی دانشگاهها ارتباطات نزدیک با صنعت و جامعه دارند که این ارتباطات میتوانند امکانات بیشتری را در اختیار دانشجویان قرار دهند. همچنین هر چقدر دانشگاه از منابع مالی قویتر برخوردار باشد به دانشجویان و محققان اجازه میدهد تا در تحقیقات خود پیشرفت کنند و پروژههای پژوهشی مختلف را اجرا کنند.
در نهایت، امکانات دانشگاهی برای انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی به دانشجویان و محققان این اجازه را میدهد که تحقیقات خود را در راستای توسعه علم و افزایش دانش انجام دهند و همین امر تاثیر بسزایی در تقویت رزومه افراد ایفا میکند.
صرفه جویی در هزینه های اپلای با مدرک دانشگاه آزاد
همان گونه که احتمالا در جریان باشید روند آزادسازی مدارک تحصیلی در دانشگاه آزاد متفاوت از مدارک دانشگاههای سراسری میباشد. چرا که در دانشگاههای سراسری به واسطه تحصیل رایگان (عدم پرداخت شهریه) به دولت تعهد خدمت دارید و با پرداخت هزینه و یا سایر روشها که در کمترین حالت یکسال به طول میانجامد باید اصل مدرک خود را دریافت کنید.
این در حالی است که برای دریافت اصل مدرک تحصیلی در دانشگاه آزاد، دانشجو باید درخواست خود را به دانشگاه، مرکز آموزشی مربوطه ارائه داده و با ارائه مدارک لازم بدون نیاز به پرداخت هزینه اصل مدرک خود را دریافت کند.
با توجه به هزینههای بالای آزادسازی مدارک دانشگاههای دولتی، عدم نیاز به پرداخت هزینه در این مرحله به صورت یکجا را میتوان صرفه جویی در هزینههای مهاجرت تحصیلی به واسطه اپلای با مدرک دانشگاه آزاد دانست.
کلام آخر
در مقاله پیش رو بررسی کردیم که بصورت کلی، مدرک دانشگاه آزاد در هر مقطع و هر رشتهای، برای اخذ پذیرش از دانشگاههای خارج از کشور مورد قبول است و بیشتر از این که مدرک دانشگاه آزاد در شانس اپلای فرد متقاضی تاثیرگذار باشد، سطح تواناییهای فردی و سابقه تحصیلی او مطرح میگردد.
دانستن تمامی این موارد از میزان حساسیت برای پذیرش در دانشگاههای دولتی کاسته و موجب میگردد افراد با آگاهی بیشتری نسبت به تقویت رزومه و نهایی کردن تصمیم مهاجرتی خود اقدام کنند. در صورت نیاز به کسب اطلاعات تکمیلی پیرامون شرایط اپلای با مدرک دانشگاه آزاد و آگاهی از شانس خود در پروسه اپلای از خدمات مشاوره رایگان ما استفاده کنید.
سوالات متداول پیرامون اپلای با مدرک دانشگاه آزاد
1. شرایط اپلای با مدرک دانشگاه آزاد به چه شکل است؟
تفاوتی در مسیر و نقشه راه اپلای برای فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد وجود ندارد و مشابه فارغ التحصیلان سایر دانشگاهها متقاضیان تحصیل خارج از کشور پس از تهیه مدارک لازم نسبت به اپلای اقدام میکنند. برای آگاهی بیشتر پیرامون شرایط و گامهای اپلای تحصیلی مقاله “مراحل مهاجرت تحصیلی” را مطالعه فرمایید.
2. امکان دریافت بورسیه تحصیلی با مدرک دانشگاه آزاد وجود دارد؟
بله، امکان دریافت بورسیه تحصیلی وابسته به عوامل مختلف از جمله معدل، مدرک زبان، مقالات و … وجود دارد و رزومه شما بصورت کلی مورد ارزیابی قرار میگیرد. پس در صورت قوی بودن سایر فاکتورهای رزومه امکان اپلای با مدرک دانشگاه آزاد و دریافت فاند و بورسیه تحصیلی هست.
3. از کدام رنکینگ میتوان برای مشاهده رتبه دانشگاه آزاد استفاده کرد؟
میتوانید از سایتهای معتبر رنکینگ دانشگاهها از جمله Times Higher Education استفاده کنید.