بهترین مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی
به هنگام اقدام برای مهاجرت تحصیلی نه تنها شرکت در آزمون زبان و دریافت مدرک مرتبط جزء شرایط دریافت پذیرش بسیاری از دانشگاهها است، بلکه کسب نمره بالا تاثیر بسزایی در موفقیت شما ایجاد میکند. از همین رو عموما افراد بدنبال انتخاب مناسبترین مدرک زبان برای مهاجرت با توجه به شرایط خود هستند.
گرفتن مدرک زبان انگلیسی برای مهاجرت تحصیلی
در حال حاضر، وجود چندین آزمون زبان بین المللی از جمله آیلتس، تافل، پیتیای و دولینگو باعث سردرگم شدن داوطلبان تحصیل در خارج از کشور میشود به گونهای که این موضوع به یکی از اولین دغدغه افرادی که قدم در مسیر مهاجرت تحصیلی می گذارند، تبدیل شده است.
مطمئنا تفاوتهای ساختاری ما بین این آزمونها برای انتخاب نهایی آزمون زبان برای مهاجرت، کمک کننده خواهد بود که در ادامه مقاله به این مطلب میپردازیم. اما در کنار این موضوع کسب اطلاعاتی در رابطه با مقبولت و اعتبار هر کدام از این آزمونها در کشور مقصد ما را به انتخاب صحیح نزدیکتر میکند. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
IELTS- شناخته شده ترین مدرک زبان برای مهاجرت
IELTS (برگرفته از International English Language Testing System) آزمونی با اعتبار جهانی برای ارزیابی دانش زبانی افراد شرکت کننده میباشد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان و مرکز آیلتس استرالیا (IDP) در دو نوع آکادمیک (Academic) و جنرال (General) برگزار میشود و مشابه عموم آزمونهای تعیین سطح زبان، چهار مهارت گفتاری (Speaking)، شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، و نگارش (Writing) را ارزیابی میکند. مهارتهای مکالمه و شنیداری در هر دو نوع آزمون آیلتس مشابه یکدیگر است ولی دو مهارت خواندن و نگارش دارای تفاوتهایی میباشند.
ساختار آزمون IELTS
شروع آزمون آیلتس با بخش Listening میباشد. 40 سوال پاسخ کوتاه، تستی، جاخالی و صحیح -غلط و … در زیر مجموعه 4 بخش تفکیک شده در این قسمت ارائه میشوند. (هر بخش شامل 10 سوال است). مدت زمان برگزاری Listening آزمون 30 دقیقه میباشد و داوطلبان به مدت 10 دقیقه در انتها فرصت دارند. پاسخهای خود را به پاسخنامه منتقل کنند.
دوستان فقط توجه داشته باشید که فایل صوتی هر بخش در آزمون آیلتس فقط یک بار پخش می شود. و شما به ازای نوشتن فرم صحیح کلمات در پاسخ نامه نمره دریافت خواهیدکرد.
در ادامه بخش Reading آزمون نیز مشابه بخش Listening شامل 40 سوال متفاوت در چندین متن است. سوالات این بخش ترکیبی از پاسخهای کوتاه، پرکردن جای خالی، سوالات تستی و صحیح – غلط میباشد. وابسته به نوع آزمون انتخابی شما (آکادمیک،جنرال) متون متفاوتی اعم از موضوعات عمومی، آکادمیک و علمی در اختیارتان قرار میگیرد.
بخش Writing آزمون دارای دو قسمت میباشد که داوطلب در هر دو نوع آزمون آکادمیک و جنرال 60 دقیقه فرصت دارد تا حداقل 150 کلمه در قسمت اول و حداقل 250 کلمه در قسمت دوم (انشا) بنویسد.
یکی از تفاوتهای دو نوع آزمون آیلتس در قسمت اول این بخش میباشد. در آزمون جنرال داوطلبان نامه اداری مینویسند درحالی که در آزمون آکادمیک به بررسی نمودار، چارت، گراف و… می پردازند.
بخش Speaking این آزمون یک مصاحبه رو در رو بین داوطلب و ممتحن رسمی به مدت زمان 10 الی 15 دقیقه میباشد که با توجه به زمان تعیین شده از جانب خودتان ممکن است از یک هفته تا یک روز قبل یا بعد از آزمون کتبی برگزار شود. در قسمت اول داوطلبان به سوالات عمومی در خصوص شغل، وضعیت تحصیل، محل زندگی و علایق خود به صورت کوتاه پاسخ میدهد.
در دومین قسمت داوطلب می بایست به مدت دو دقیقه پیرامون موضوعی معین صحبت کند و در ادامه در قسمت سوم به سوالات تکمیلی ممتحن پیرامون همان موضوع پاسخ میدهد.
کلیات آزمون
آزمون زبان IELTS دو ساعت و 45 دقیقه به طول میانجامد .نحوه نمره دهی در این آزمون از 0 تا 9 می باشد که هر چهار مهارت 9 نمره مختص خود دارد و نمره نهایی میانگین این 4 نمره می باشد. تمامی بخش های کتبی آزمون آیلتس در یک روز برگزار می شوند و هزینه ی شرکت در آزمون زبان آیلتس در حال حاضر ۶۱,۵۱۰,۴۰۰ ریال میباشد.
مدرک زبان برای مهاجرت به کانادا و کشورهای اروپایی
آزمون آیلتس آکادمیک در اکثر کشورها و دانشگاههای معتبر جهان دارای اعتبار میباشد، ولی از مقبولیت بیشتری در کشورهای اروپایی، کانادا و استرالیا برخوردار است. اگر مقصد مهاجرتی شما کشورهای انگلیس زبان با لهجه انگلیسی بریتانیایی هست، پس انتخاب آزمون آیلتسی که با لغات و لهجه بریتانیایی برگزار میشود انتخاب عاقلانهتری است.
همچنین افرادی که قصد مهاجرت کاری و اقامت در کشورهای انگلیسی زبان نظیر کانادا و استرالیا را دارند، باید مدرک آیلتس جنرال را بعنوان مدرک زبان برای مهاجرت کاری ارائه دهند. از همین جهت برای دانشجویانی که قصد کسب اقامت پس از تحصیل را دارند، آشنایی با فرایند آزمون آیلتس، شرکت در این آزمون و گرفتن مدرک زبان برای مهاجرت و اقامت در این کشورها منطقیتر است.
TOEFL- قدیمی ترین مدرک زبان برای مهاجرت
آزمون تافل (Test of English as a Foreign Language) یک آزمون استاندارد زبان انگلیسی است که توسط سازمان ETS برگزار میشود. در آزمون تافل نیز 4 مهارت زبانی که پیشتر اشاره شد و لازمه برقراری ارتباط، زندگی، کار و تحصیل به زبان انگلیسی هستند مورد ارزیابی قرار میگیرد.
ساختار آزمون TOEFL
بخش Reading که اولین بخش آزمون نیز میباشد شامل 3 تا 4 متن علمی است که باید به سوالات مربوط به هر کدام در مدت زمان 20 دقیقه پاسخ داده شود.
توجه داشته باشید که متون ارائه شده در آزمون تافل به نسبت آزمون آیلتس تخصصی تر میباشند.
بخش Listening آزمون شامل 4 تا 6 پارت مکالمه عموما در محیط آکادمیک میباشد که پس از شنیدن صدای پخش شده در هر بخش به سوالات پاسخ میدهید.
بخش Speaking آزمون تافل متشکل از شش سوال میباشد. دو سوال اول پاسخ به سوالاتی است که میشنوید. در دو سوال دوم ابتدا متنی رو می خوانید سپس مکالمه ای در خصوص همان موضوع گوش میدهید و نظرتان رو میدهید. و در دو سوال آخر یک سخنرانی نسبتا بلند 5 دقیقه ای گوش میدهید و خلاصه ای از صحبتها را ارائه میدهید.
در قسمت اول Writing داوطلب یک مقاله بین 300 تا 350 کلمه پیرامون موضوع معین شده که توسط فایل صوتی میشنود نگارش میکند و در قسمت بعدی پس از مطالعه گزارشی در همین زمینه یک متن 150 تا 225 کلمهای را بازنویسی میکند.
کلیات آزمون
نحوه نمره دهی در این آزمون از 0 تا 120 می باشد. هر یک از بخش های آزمون 30 نمره دارد و نمره نهایی داوطلب مجموع این نمرات اعلام می شود.هزینه آزمون تافل در ایران 245 دلار است. بنابراین قیمت ارز بر روی هزینه ریالی امتحان تافل اینترنتی تاثیر مستقیم دارد.زمان برگزاری امتحان تافل به صورت اینترنتی حدودا سه ساعت و نیم است.
مدرک زبان برای مهاجرت به آمریکا
آزمون تافل توسط تمام دانشگاههای معتبر اروپایی پذیرفته میشود. این آزمون نزد برترین دانشگاههای کانادا و استرالیا نیز از اعتبار بالایی برخوردار است. اما اگر دانشگاههای آمریکا برایتان مورد توجه ویژه باشند، در صورت یکسان بودن ارزیابی شما از سبک و ساختار دو آزمون، انتخاب تافل به عنوان آزمون زبان برای مهاجرت شما مناسبتر است. از هر 10 دانشگاه در آمریکا، 9 دانشگاه مدرک آزمون TOEFL را برای اعطای پذیرش به دانشجویان بینالمللی میپذیرند و نکته قابل ذکر این است که حداقل نمره مورد پذیرش در بسیاری از دانشگاهها در آزمون تافل از نمره معادل در آزمونهای دیگری مثل آیلتس پایینتر است، که میتواند دانشجویان را برای شرکت در آزمون تافل و گرفتن مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا ترغیب کند.
تفاوتهای ساختاری دو آزمون آیلتس و تافل
با توجه به مطالب ارائه شده پیرامون چگونگی برگزاری دو آزمون به تفاوتها مشرف شده و میتوانیم مناسبترین مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی خود را انتخاب کنیم.
– تافل آزمون کامپیوتری و آیلتس آزمون کاغذی میباشد. از همین رو اگر کار با کامپیوتر و تایپ کردن برایتان راحتر است، آزمون تافل انتخاب بهتری برای شما است. درغیر این صورت برای افرادی که کار با قلم و کاغذ را میپسندند، آزمون آیلتس، ایدهآلترین آزمون زبان برای مهاجرت آنها خواهد بود.
– تفاوت شاخص این دو آزمون مربوط به بخش speaking میباشد. درصورتی که مصاحبه رو در رو برای شما دشوارتر است، به سراغ آزمون تافل بروید.
– در صورت تسلط بیشتر به لهجه آمریکایی، با آزمون تافل راحتر خواهید بود. در مقابل تنوع لهجههای انگلیسی در آزمون آیلتس بیشتر است. و واژگان و اصطلاحات استفاده شده بیشتر انگلیسی بریتانیایی هستند.
– تافل عمدتاً از سؤالات چند گزینهای تشکیل شده است و آیلتس در نحوه ارائه سؤالات و پاسخگویی تنوع بیشتری دارد.
در سالهای اخیر آزمون آیلتس به صورت کامپیوتری نیز برگزار میگردد اما مراکز برگزار کننده این آزمون محدود میباشد و فقط در شهر تهران برگزار میشود.
PTE
آزمون پی تی ای را سازمان پیرسون که ناشر انتشارات لانگمن نیز میباشد برگزار میکند این سازمان یکی از معتبرترین سازمان های ارزیابی زبان انگلیسی است که در سال 1998 در انگلستان تاسیس شده است. این آزمون نیز مشابه سایر آزمونهای بین المللی زبان انگلیسی که اشاره شد، هر چهار مهارت اصلی (speaking, writing reading, listening) متقاضیان را مورد ارزیابی قرارمی دهد. اما تفاوت عمدهی این آزمون با آزمون های دیگر در این است که طی مراحل امتحانی چندین مهارت به طور هم زمان ارزیابی می شود.
این آزمون مشابه IELTS در دو نوع General و Academic بصورت کامپیوتری برگزار میشود. تا به امروز تنها نوع academic این آزمون در مهاجرت کاری و تحصیلی مورد پذیرش بوده است.
در این آزمون سه ساعته سه بخش مختلف وجود دارد.
قسمت اول : شامل نوشتن و صحبت کردن می باشد که 77 تا 93 دقیقه به طول می انجامد و در برگیرنده معرفی شخصی، خواندن بلند، تکرار جمله، توصیف تصویر، خلاصه کردن متن در قالب یک جمله یا یک متن می باشد.
قسمت دوم : شامل خواندن است که 31 تا 40 دقیقه به طول میانجامد و دربرگیرنده سوالهای چند گزینهای، چیدن پاراگراف و پر کردن جاهای خالی می باشد.
قسمت سوم : شامل شنیدن است که درآن یک بخش Listening خلاصه میشود و شامل سوالهای چند گزینهای و پر کردن جای خالی و مشخص کردن کلمات غلط میباشد.
مدرک زبان برای مهاجرت به استرالیا
امروزه آزمون پی تی ای مورد پذیرش کشورهای استرالیا و نیوزلند برای مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری میباشد (آزمون پی تی ای توسط تمام دانشگاههای استرالیا پذیرفته میشود). از آنجایی که این آزمون سادهتر از آزمون آیلتس میباشد، داوطلب در مدت زمان کوتاهتر به نمره بالاتر و در نتیجه امتیاز بیشتر دست مییابند. از همین رو اگر مقصد مهاجرتیتان استرالیا است، شرکت در آزمون پی تی ای میتواند گزینهی بهتری باشد.
برای آشنایی بیشتر حتما مقاله مربوط به آزمون پی تی ای (PTE) را مطالعه فرمایید.
کلام آخر
با توجه به مطالب ارائه شده می توان نتیجه گرفت که تواناییها و قابلیتهای هر شخص با توجه به خصوصیات هر کدام از آزمونهای تافل، آیلتس و پی تی ای موضوعی است که باید هر متقاضی هنگام انتخاب آزمون و مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی مورد توجه قرار دهد.
البته معیارهایی همچون دانشگاههای هدف، کشور مقصد، هزینههای آزمون، مدت زمان دریافت نتیجه و … برای انتخاب بهترین مدرک زبان برای مهاجرت تاثیرگذار هستند.
در راستای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص گامهای بعدی پروسه اپلای متناسب با کیس خود میتوانید با دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید.
سوالات متدال پیرامون بهترین مدرک زبان برای مهاجرت
1.مدت زمان اعتبار آزمون ها چقدر است؟
هر سه آزمون تنها 2 سال از تاریخ برگزاری آزمون اعتبار دارند.
2. آیا دانشگاهها مدرک IELTS General را میپذیرند؟
این مدرک زبان برای مهاجرت کاری، سرمایه گذاری و روشهای دیگر مهاجرتی عموما لحاظ میگردد. بطورکلی، برای مهاجرت کاری به استرالیا، کانادا، نیوزلند و انگلستان شرکت در آزمون عمومی آیلتس الزامی است.
3. آیا امکان اعتراض به نتایج آزمون وجود دارد؟
بله در هر سه آزمون متقاضی میتواند در مدت زمان معین به ازای پرداخت هزینه اضافی نسبت به نتیجه آزمون خود فرم اعتراض ثبت کرده و خواهان بررسی مجدد نتیجه آزمون گردد.
4. آیا داشتن مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی الزامی است؟
پاسخ این سوال وابسته به مقطع تحصیلی و کشوری که برای ادامه تحصیل انتخاب میکنید، متغیر است. ولی توصیه ما همواره کسب مهارتهای زبانی کافی است حتی اگر اجباری برای گرفتن مدرک زبان برای مهاجرت وجود نداشته باشد.
5. آیا مدرک زبان دولینگو برای دانشگاهها قابل قبول است؟
اعتبار علمی مدرک زبان دولینگو پایینتر از مدارک مربوط به سایر آزمونها میباشد و عموما تعداد مراکز دانشگاهی و موسسات کمتری مدرک این آزمون را میپذیرند. از این رو شرکت در این آزمون و کسب این مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی توصیه نمیشود.
از سایت رسمی دانشگاهها میتوانید اطلاعات تکمیلی در رابطه با پذیرش این آزمون را کسب کنید.