سوالات متداول پیرامون اپلای تحصیلی
در این صفحه میتوانید اطلاعات بسیار مفیدی را جهت رفع ابهامات خود در مورد اپلای تحصیلی کسب نمایید.
همچنین در صورت نیاز به کسب آگاهی بیشتر، میتوانید از طریق راههای زیر با ما در ارتباط باشید:
قوانین کشورهای مختلف در این زمینه متفاوت است. به عنوان مثال در کشور:
▪️کانادا از 8 ماه تا 3 سال با توجه به طول دوره
▫️آلمان تا 18 ماه
▪️ایتالیا از 6 ماه تا 1 سال
▫️فرانسه تا 1 سال
▪️آمریکا تا 1 سال
▫️استرالیا از 3 سال تا 6 سال
پس از اتمام تحصیلات اجازه اقامت دارید.
▪️عدم توجیه منطقی گپ تحصیلی
▫️عدم ارائه تمکن مالی کافی
▪️ کسب پذیرش از دانشگاههای نامعتبر
▫️ارائه مدارکت ناقص یا جعلی.
مبلغ تمکن، در بیشتر کشورها باید به اندازه یک سال هزینه تحصیل و زندگی در کشور مقصد باشد. که به صورت تقریبی برابر با مقادیر زیر است.
کانادا: شهریه سال اول + هزینه یک سال زندگی (تقریبا 10تا 12 هزار دلار)
آلمان: 11310 یورو
ایتالیا: 7 تا 10 هزار یورو
فرانسه: 7 تا 11 هزار یورو
برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون سایر کشورها مقاله تمکن مالی مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی را مطالعه فرمایید.
بله. اگر شما موفق به دریافت ویزای تحصیلی کشور کانادا شوید، میتوانید همزمان برای همسر و فرزندان خود نیز که همراه شما میباشند اقدام کنید.
بله، سفارتخانه کشورهایی همچون استرالیا، آلمان و ایتالیا از شما مدرک زبان درخواست میکنند، در سایر کشورها نیز همچون کانادا عدم ارائه مدرک زبان ریسک ویزای تحصیلی را افزایش میدهد.
بر اساس قوانین مهاجرتی کشور آلمان دانشجویان 18 ماه پس از فارغالتحصیلی میتوانند در خاک کشور آلمان حضور داشته باشند. پس از یافتن شغل و پرداخت مالیات متقاضی میتواند از خاک آلمان برای تغییر نوع ویزا و مجوز اقامت اقدام کند. (دریافت اقامت دائم کشور آلمان برای مهاجران ساده میگردد.)
به صورت کلی دریافت مجوز اقامت پس از تحصیل در بیشتر کشورها منوط به تغییر ویزای تحصیلی میباشد. میتوان گفت شما با هر مدرکی که بتوانید کار پیدا کنید، این فرصت برایتان فراهم است که برای ویزا و اقامت کاری درخواست دهید. پس میتوان نتیجه گرفت که تفاوت چندانی وجود ندارد.
(البته در برخی کشورها همچون استرالیا مجوز اقامت پس از تحصیل برای مقطع دکتری بیشتر از سایر مقاطع میباشد.)
در صورتی که به صورت منطقی هدف شما از ادامه تحصیل در این مقطع توجیه نشود، ریسک ویزا خواهید داشت. ریسک این موضوع در حالتی که دقیقا برای گرایش مشابه مقطع ارشد قبلی خود اپلای کنید، افزایش مییابد. البته شرایط کشورهای مختلف نیز در این رابطه متفاوت است.
کانادا، استرالیا، آمریکا، آلمان، انگلستان
برای آگاهی بیشتر پیرامون شرایط دریافت ویزای همراه، مقاله”ویزای همراه دانشجویی” را مطالعه فرمایید.
به صورت کلی کشورها حساسیت خاصی پیرامون این موضوع نشان نمیدهند و از میان کشورهای هدف دانشجویان تنها در کشور آلمان دانستن حداقل زبان آلمانی برای همسر دانشجو به عنوان همراه لازم است.
هزینهها به نسبت کشورهای مختلف، دانشگاهها، رشته تحصیلی و زبان تحصیل متفاوت است و نیازمند بررسی تخصصی است ولی به صورت کلی هزینههای مهاجرت تحصیلی در بخشهای زیر خلاصه میشود:
هزینه های دریافت مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی
هزینه آزاد سازی مدرک دانشگاهی برای مهاجرت تحصیلی
هزینه ترجمه رسمی مدارک برای مهاجرت تحصیلی
هزینه ی اپلیکیشن فی دانشگاه ها
هزینه اثبات تمکن مالی
هزینه ی دریافت ویزای تحصیلی
وثیقه سربازی
هزینه لازم برای پرداخت شهریه دانشگاه
برای مقطع کارشناسی تعداد فاند و بورسیه تحصیلی خیلی محدود هست. البته برای برخی بورسیههای خاص مثل بورسیه استانی ایتالیا و یا برای برخی تخفیف در شهریهها امکان اقدام هست.
برخی کشورها نیز مثل آلمان امکان تحصیل تقریباً رایگان دارند، ولی هزینههای زندگی باید توسط خود شخص تامین شود.
با مراجعه به سایت رتبهبندی دانشگاههای جهان، مثل:
▪️US News
▫️QS World University Rankings
▪️Times higher education
▫️Shanghai Ranking
▪️Scholars4dev
به طور کلی برای جمع آوری اطلاعات و تهیه مدارک معمولا بین 2 الی 4 ماه زمان نیاز است. با توجه به ددلاین دانشگاه ها نیز باید 6 الی 8 ماه قبل از شروع ترم برای پذیرش اقدام کنید. چرا که پس از ارسال درخواست ممکن است تا 3 ماه پروسه بررسی پرونده شما به طول بینجامد.
خیر هزینه اپلیکیشن فی (application fee) غیر قابل بازگشت است.
در صورتی که در حین تحصیل خود به انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهش مشغول شوید، در کنفرانسها و دورههای مرتبط به رشته تحصیلی و تخصص خود شرکت کنید، مقاله چاپ کنید و … بدون شک رزومه شما تقویت میشود.
بله، اگرچه که در پروسه اپلای دکتری معدل مقطع کارشناسی به نسبت زمانی که برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد اپلای میکنید از اهمیت کمتری برخوردار است ولی به صورت کلی یکی از فاکتورهای مهم رزومه است. در برخی دانشگاهها حداقل معدل قابل پذیرش تعیین میشود. که در این صرت نیز حائز اهمیت میگردد.
برای بیشتر پروگرمهای دکتری و ارشد ریسرچ محور، معرفی استاد راهنما جزو الزامات پرکردن فرم دانشگاه میباشد. با توجه به همین نکته پس اگر هدفتان ادامه تحصیل در مقاطع ریسرچ محور در کشورهای آمریکای شمالی و استرالیا میباشد باید به فکر مکاتبه با اساتید پیش از ددلاین دانشگاهها باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه حتما مقاله “مکاتبه با اساتید” را مطالعه کنید.
برخی از دانشگاهها از جمله دانشگاههای کانادا و آمریکا از داوطلبان درخواست میکنند که با پرداخت هزینه، نسبت به تکمیل Application خود اقدام کنند. این هزینه که به طور متوسط 150 دلار میباشد، و بابت بررسی مدارک شما دریافت میگردد، تحت عنوان اپلیکیشن فی شناخته میشود.
اگر هدفتان اپلای برای کشورهای آمریکای شمالی است با توجه به شروع ددلاین اصلی دانشگاهها در ماه دسامبر، باید مدارک خود را تا این زمان تهیه کرده باشید. در نتیجه به گونهای برنامه ریزی کنید که تا 9 ماه پیش از شروع ترم تحصیلی مورد نظر مدارکتان برای ارسال به دانشگاه آماده باشد. در سایر کشورها نیز ایدهآلترین حالت این است که یکسال پیش از شروع ترم تحصیلی مورد نظر پروسه اپلای را شروع کنید.
به صورت کلی برای مهاجرت بدون مدرک زبان میتوانید برای دورههای آمادگی زبان قبل از دانشگاه برای کشورهایی همچون فرانسه اقدام کنید، و پس از گذراندن دورههای مربوط تحصیل خود را شروع کنید.
همچنین بعضی از دانشگاهها در صورت عدم ارائه مدرک زبان به شما پذیرش کاندیشنال میدهند. که در این صورت تا مدت زمان معین باید مدرک زبان خود را ارائه دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه حتما مقاله “مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان” را مطالعه فرمایید.
▪️زبان انگلیسی (آیلتس، تافل، PTE و…)
▫️زبان فرانسه (DELF، DALF، TCF و TEF)
▪️زبان آلمانی (TestDaf، DSH، Telc C1 hochschule)
▫️زبان ترکی (TÖMER، TYS )
در صورتی که دانشگاههای هدف مدارک مرتبط به آزمونهای مختلف را از شما بپذیرند، تفاوتی ما بین اعتبار مدارک وجود ندارد.
مدت زمان اعتبار تمامی مدارک زبان از جمله آیلتس، تافل و پی تی ای، دو سال میباشد.
حداقل نمره زبان مورد نیاز وابسته به کشور و حتی دانشگاه مقصد متفاوت است. ولی شما به حداقل نمره 6 مدرک آیلتس یا معادل آن در آزمون های دیگر نیاز دارید.
(حتما برای کسب اطلاعات دقیقتر پیرامون این موضوع وبسایت دانشگاه بخش Requirements رو چک کنید.)
در صورتی که پروگرم تحصیلی شما کاملا انگلیسی باشد، نیازی به اثبات مهارت زبان دیگر نخواهید داشت. اما برای زندگی در بیشتر کشورهای اروپایی که اغلب شهروندان به زبان رسمی کشور خود تسلط دارند، بهتر است زبان بومی را بدانید.
(در کشور آلمان برای کسب اقامت دائم باید مهارت خود در زبان آلمانی را اثبات کنید.)
با مراجعه به وب سایت رسمی دانشگاه میتوانید در قسمت Language requirements متوجه شوید که آیا آزمون پی تی ای مورد قبول است یا نه.
قوانین کار حین تحصیل در کشورهای مختلف متفاوت است و در بیشتر موارد محدودیتهایی برای ساعات کاری لحاظ گردیده است، ارائه مدرک زبان عموما وابسته به کارفرمای شما میباشد و در بسیاری موارد بدون ارئه مدرک زبان امکان پذیر است.
در بیشتر دانشگاههای انگلیسی زبان اگر مدرک تحصیلی مقطع قبلیتان به زبان انگلیسی بوده باشد، نیازی به ارائه مدرک زبان ندارید و میتوانید بدون مدرک زبان مشغول به تحصیل شوید.
بهترین حالت برای نگارش انگیزه نامه 800 تا 1000 کلمه (تقریبا در 2 صفحه A4) است. البته در صورتی که دانشگاه اطلاعاتی در زمینه نگارش انگیزه نامه در اختیارتون نگذاشته باشه.
رزومه گزارشی کامل از اطلاعات فردی، تحصیلات، سوابق شغلی، دستاوردها و مهارتهای شماست، در حالی که انگیزه نامه با ارائه مستندات و شواهد موجود در رزومه، شما را برای گرفتن پذیرش آن دانشگاه فرد مناسبی معرفی میکند.
برای شروع پروسه اپلای، عملا به هیچ مدرک اصلی و مهمی نیاز نیست؛ از جمله اصل مدرک تحصیلی
اما در ابتدای کار باید لیست کشورها و دانشگاههای مقصدت رو آماده و بعد از تهیه رزومه مکاتبه با اساتید رو شروع کنید.
برای ترجمه رسمی مدارک مهر مترجم الزامی است. برای اطمینان بیشتر بهتر هست یک سری مدارک مانند ریزنمرات و مدرک تحصیلی مهر دادگستری و وزارت امور خارجه داشته باشد.
البته نحوه ترجمه مدارک بستگی به دانشگاه و کشور هدف متفاوت است.
الزامیترین مدارک اپلای برای ادامه تحصیل در دانشگاههای کانادا، ارائه مدرک زبان، ریزنمرات تحصیلی، انگیزه نامه، توصیهنامه، رزومه تحصیلی و ترجمه اصل مدرک تحصیلی است.
اصل و کپی شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت یا کار معافیت، ارائه گواهی موقت پایان تحصیل عکس دار
سامانه جامع امور دانشجویان (سجاد) به آدرس https://portal.saorg.ir
خیر، هیچ محدودیتی وجود ندارد و تمامی بانک ها نامه تمکن مالی را در اختیارتان قرار میدهند، البته برخی از دوستان توصیه ای مبنی بر عدم دریافت تمکن از بانکهای تحریم و وابسته به نهادهای خاص را دارند، ولی هیج مدرک مستندی در این رابطه وجود ندارد.
سایت رسمی دولت کانادا میزان تمکن مالی برای فرد متقاضی تحصیل را مجموع هزینههای زندگی برابر با مبلغ 10.000 دلار کانادا (البته خارج از استان کبک) و هزینههای تحصیل مشخص کرده است. بهازای اولین شخص همراه (همسر) مبلغ 4000 دلار و دومین شخص همراه (فرزند) مبلغ 3000 دلار به این هزینه افزوده میگردد.
بیشتر بخوانید: تمکن مالی ویزای تحصیلی