مراحل مهاجرت تحصیلی (صفر تا صد گام های اپلای)

وقتی که تصمیم به مهاجرت تحصیلی می‌گیریم اولین سوالی که احتمالا ذهن‌مان را درگیر می‌کند این است که

از کجا شروع کنیم؟ مراحل مهاجرت تحصیلی که به ترتیب باید طی کنیم، چیست؟

هدف از نگارش این متن ارائه مراحل مهاجرت تحصیلی به تفصیل از ابتدا تا زمان اخذ ویزای تحصیلی می‌باشد، تا با مطالعه آن دیدکلی نسبت به مسیر پیش رو بدست آورید و پروسه اپلای تحصیلی را شروع کنید. البته در نظر داشته باشید که پروسه اپلای نیازمند برنامه ریزی و تحقیق جامع است و شما یک ماهه به نتیجه نخواهد رسید. در نتیجه هر چقدر برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های خارج از کشور برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشید، در این مسیر موفق‌تر خواهید بود. هدف ما همراهی شما در طول این مسیر برای رسیدن به موفقیت می‌باشد.

مراحل مهاجرت تحصیلی

اگر می خواهید به این مقاله بصورت چکیده دسترسی داشته باشید، این پادکست را گوش دهید.

انتخاب مقصد

برای شروع پروسه اپلای در ابتدا باید کشور و یا کشورهای هدف خود را انتخاب کنید. از جمله دلایلی که این گام جزء اولین مراحل مهاجرت تحصیلی می‌باشد این است که شما وابسته به زبان کشور مقصد برای شرکت در آزمون زبان آماده می‌شوید. همچنین تفاوت‌های پیرامون ددلاین و پروسه اپلای در کشورهای مختلف وجود دارد که اولویت‌بندی مقاصد باعث می‌شود با آگاهی بیشتر قدم بردارید.

فاکتورهای بسیار زیادی در رابطه با انتخاب نهایی بین کشورهای هدف تاثیرگذار هستند که از جمله می‌توان به هدف شما از مهاجرت، نوع و سبک زندگی، میزان سرمایه مالی و حتی علایق و شخصیت شما اشاره کرد.

هزینه‌های تحصیل و زندگی نیز یکی دیگر از مهمترین فاکتورها برای انتخاب آگاهانه کشور مقصد می‌باشد، که در صورت محدودیت بودجه، کشورهایی همچون آلمان که امکان تحصیل رایگان را فراهم می‌کنند، می‌توانند به بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی شما تبدیل شوند.

کشور‌های دیگر مانند کانادا، استرالیا و آمریکا نیز گزینه‌های مناسبی برای تحصیل هستند. برای تحصیل و زندگی در این کشور‌ها دانش زبان انگلیسی کافی است و با توجه به مهاجرپذیر بودن این کشورها عموما شرایط مناسبی در اختیار مهاجران قرار می‌‌دهند تا پس از اتمام تحصیلات شغل مناسبی بیابند و اقامت دائم و پس از آن شهروندی این کشورها را دریافت کنند.

در صورت نیاز به کسب اطلاعات پیرامون مقاصد مهاجرتی پیشنهاد می‌کنیم که حتما مقاله “بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی” را مطالعه بفرمایید. همچنین یکی از اصل‌ترین اهداف جلسات مشاوره ما تعیین مقصد با توجه به رزومه و سایر شرایط شما و ارائه مسیر و زمان‌بندی پیش روست.


“گفتگو با افراد مطلع در زمینه مهاجرت تحصیلی نه تنها انگیزه‌ای برای شروع و ادامه مسیر است، بلکه موجب صرفه‌جویی در وقت و هزینه شما می‌شود. هدف ما در نهایت ارائه برنامه‌ای اجرایی برای پیشبرد فرایند مهاجرت تحصیلی شماست.”

آمادگی برای شرکت در آزمون های زبان بین المللی و کسب مدرک زبان

مسلما یکی از مهمترین مراحل مهاجرت تحصیلی، تقویت دانش زبان انگلیسی یا سایر زبان‌ها و کسب مدرک یکی از آزمون‌های معتبر زبان مثل TOEFL یا IELTS هست. نه تنها ارائه مدرک زبان جزء شرایط دریافت پذیرش بسیاری از دانشگاه‌ها است، بلکه کسب نمره بالا تاثیر بسزایی در موفقیت شما ایجاد می‌کند. از همین رو بهتر است پیش از ادامه مسیر و تهیه سایر مدارک خیال خود را بابت کسب مدرک زبان راحت کنید.

به صورت هدفدار برای آزمون زبان وقت بگذارید و به صورت خاص خودتان را برای آن آزمون آماده کنید تا موفق به اخذ نمره کامل شوید. اگر هنوز بین دوراهی انتخاب آزمون زبان مانده‌ اید بهترین مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی خود را انتخاب کنید.

مراحل مهاجرت تحصیلی

جمع آوری اطلاعات لازم

مرحله سوم تهیه لیستی از دانشگاه‌های کشورهای هدف و جستجو در وبسایت دانشگاه‌ها برای کسب اطلاعات مورد نیاز می‌باشد. هر ساله فهرستی از برترین دانشگاه‌های جهان در کشورهای مختلف توسط موسسات رتبه بندی مختلف از جمله Times Higher Education و QS World University Rankings منتشر می‌شود که شما می‌توانید با بررسی این فهرست، لیست دانشگاه‌های کشور هدف خود را تهیه کنید. اطلاعاتی از قبیل نحوه apply کردن، ددلاین دانشگاه‌ها، مدارک مورد نیاز، شرایط افرادی که می‌توانند اپلای کنند و درصورت نیاز لیستی از اساتید موردنیاز است. این اطلاعات در سایت دانشکده و دانشگاه‌ها قابل دسترس است.

در صورتی که هدف شما اپلای برای مقطع دکتری و کارشناسی ارشد ریسرچ محور در کشورهای آمریکای شمالی و استرالیا هست، پیش از ارسال درخواست خود باید با اساتید دانشگاه‌ها مکاتبه کنید. به منظور مکاتبه با اساتید بهتر است که ابتدا لیستی از اساتیدی که زمینه کاریشان با علایق و پیشینه تحقیقاتی شما یکسان است، تهیه کنید و اقدام به ارسال ایمیل به آن‌ها کنید. معرفی استاد راهنما در مراحل اپلای برای اکثر دانشگاه‌های این کشورها الزامی است.

تهیه لیستی منظم از اساتید مرتبط و مکاتبه هدف‌مند با آن‌ها نه تنها موجب صرفه جویی در زمان و انرژی شماست، بلکه از جمله نکات کلیدی برای موفقیت شما در طول پروسه اپلای می‌باشد.

تیم اپلای دایریز می‌تواند در زمینه تهیه لیست اساتید و همچنین تهیه لیستی از پروگرم‌های تحصیلی برای مقاطع تحصیلی ارشد و دکتری مطابق با زمینه تحقیقاتی و علایق‌تان در کنار شما باشد.

تهیه مدارک

گام بعدی مراحل مهاجرت تحصیلی، تهیه مدارک و آماده کردن آن‌ها برای ارسال به دانشگاه‌ها می‌باشد. مدارکی مورد نیاز در این مرحله شامل رزومه تحصیلی، انگیزه نامه، توصیه نامه، ریز نمرات و مدارک تحصیلی مقطع قبلی است که در ادامه به توضیح هر کدام از این مدارک می‌پردازیم.

نگارش رزومه تحصیلی

رزومه تحصیلی را می‌توان اولین و یکی از مهمترین مدارک مورد نیاز در پروسه اپلای تحصیلی دانست. در حقیقت رزومه اولین مدرکی است که توسط اساتید و کمیته پذیرش مورد بررسی قرار می‌گیرد و برای انتخاب و ارزیابی سایر مدارک‌تان اساتید را مجاب می‌کند. بدون شک نوشتن رزومه تحصیلی حرفه‌ای نیازمند کسب اطلاعات موثق و اختصاص وقت کافی هست که در مقاله “نکات کلیدی نوشتن رزومه تحصیلی” به صورت کامل پیرامون این موضوع صحبت کردیم.

برای نوشتن یک رزومه خوب، همچنین می‌توانید از نمونه‌ رزومه‌های افراد موفق که در دانشگاه‌های معتبر پذیرش تحصیلی گرفته‌اند، استفاده کنید که برای مشاهده و دانلود این رزومه‌ها نیز وارد بخش دانلود رایگان شوید.

اما در صورتی که از نوشتن رزومه خود مطمئن نیستید، و همچنین وقت و زمان کافی برای کسب دانش نگارش رزومه را ندارید، می‌توانید از خدمات گروه ما در زمینه نگارش و ویرایش رزومه تحصیلی استفاده کنید تا مهارت‌ها، تجربیات و دانش شما را به شیوه‌ای منظم و جذاب ارائه دهیم.

نگارش انگیزه نامه

انگیزه‌نامه یکی دیگر از مدارک الزامی در پروسه اپلای تحصیلی است. در این نامه، شما به صورت شفاف و روان، به مخاطبان خود توضیح می‌دهید که چرا انتخاب مناسبی برای این پوزیشن هستید و چگونه توانایی‌هایتان شما را به بهترین گزینه برای این فرصت تبدیل می‌کند.

در نگارش انگیزه‌نامه، بهتر است از زبان رسمی و پرداختن به جزئیات فنی خودداری کنید. به جای آن، باید از زبانی ساده و روان استفاده کنید تا بتوانید بهترین توصیف را از توانایی‌ها و هدف‌های خود ارائه دهید. برای نگارش حرفه‌ای انگیزه‌نامه، توصیه می‌کنیم که حتما مقاله “نگارش انگیزه نامه” را مطالعه فرمایید.

دوستان اگر برای نگارش انگیزه نامه تحصیلی خود به اندازه کافی وقت نگذارید و صرفا با استفاده از جملات تکراری آن را نگارش کنید، شانس موفقیت خود را در اخذ پذیرش کاهش می‌دهید. از همین رو در صورت نیاز به راهنمایی و دریافت خدمات نگارش و ویرایش انگیزه نامه می‌توانید با گروه ما در ارتباط باشید.

هماهنگی برای دریافت توصیه نامه تحصیلی

توصیه نامه تحصیلی نامه‌ای است که توسط اساتید و یا افراد دیگری که می‌توانند معرف شما باشند، نوشته می‌شود. توصیه نامه‌های تحصیلی معمولاً شامل توصیفی از توانمندی‌ها، علاقه‌ها، و فعالیت‌های عمومی و تحصیلی دانشجویان توسط اساتید هست. همچنین، اساتید و مشاوران ممکن است به نکاتی همچون موفقیت‌های تحصیلی، تجربیات شخصی، و شخصیت دانشجویان اشاره کنند تا به کمک این موارد، بتوانند بهترین نوع توصیه نامه را برای دانشجویان خود ارائه دهند.

اگر مشغول تهیه مدارک لازم برای شروع پروسه اپلای هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله مربوط به “توصیه نامه تحصیلی” را مطالعه کنید. چرا که در بسیاری از موارد اساتید از خود دانشجویان درخواست می‌کنند که متن توصیه نامه را نگارش کنند. بدین ترتیب شما این فرصت رو دارید که با نگارش یک توصیه نامه قوی، شانس خود را در پروسه اپلای افزایش دهید.

گرفتن ریز نمرات و اصل مدرک تحصیلی

در بسیاری از موارد، ارسال اصل مدرک تحصیلی و ریزنمرات تحصیلی برای اپلای در دانشگاه‌های خارج از کشور الزامی است. همچنین، در برخی موارد، ممکن است برای اخذ ویزای تحصیلی بعضی کشورها نیز این مدارک مورد نیاز باشد.

پیشنهاد می‌کنیم که بعد از فارغ التحصیلی نسبت به گرفتن اصل مدرک تحصیلی و ریز نمرات خود اقدام کنید تا در ادامه فرایند اپلای تحصیلی به مشکل برنخورید.

تهیه سایر مدارک مورد نیاز

گاها در پروسه اپلای برای برخی از دانشگاه‌ها مدارک اضافی دیگری همچون پروپوزال یا رایتینگ سمپل مورد نیاز است که حتما در بخش مدارک مورد نیاز برای اپلای دانشگاه به این موارد اشاره می‌شود. بهتر است که در این مرحله نسبت به تهیه تمامی این مدارک اقدام کنید تا ادامه پروسه اپلای را با امنیت خاطر بیشتری طی کنید.

پرکردن فرم آنلاین دانشگاه ها و ارسال مدارک

پرکردن فرم آنلاین دانشگاه‌ها به معنای تکمیل و ارسال اطلاعات مورد نیاز برای ورود به دانشگاه، از طریق سامانه‌های آنلاین هر دانشگاه اخرین مرحله در راستای اخذ پذیرش تحصیلی می‌باشد. این فرم‌ها معمولا شامل اطلاعات شخصی و تحصیلی متقاضی است.

در کشورها و دانشگاه‌های مختلف عموما بازه معینی از سال برای تکمیل فرم آنلاین دانشگاه‌ها تعیین می‌شود. اکثر دانشگاه‌ها در دو ترم تحصیلی پائیز و بهار اپلیکیشن آنلاین خود را باز می‌کنند. در این مدت زمان متقاصیان می‌توانند با تکمیل اطلاعات خود و پرداخت هزینه‌ای تحت عنوان اپلیکیشن فی، درخواست خود را برای دانشگاه ارسال کنند.

در صورتی که برای پرکردن فرم آنلاین دانشگاه‌ها و ارسال مدارک خود به راهنمایی بیشتری نیازمندید از طریق پنل کاربری خود تیکت ارسال کرده و یا با اکانت تلگرام گروه اپلای دایریز در ارتباط باشید.

دریافت پذیرش و شروع فرایند دریافت ویزا

افرادی که بتوانند ویزای تحصیلی بگیرند اجازه‌ی اقامت موقت در کشور مقصد را کسب می‌کنند. در صورت دریافت نامه پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور می‌توانید نسبت به درخواست وقت سفارت در صورت نیاز، ارسال مدارک و دریافت ویزا اقدام کنید.

  • نامه پذیرش تحصیلی
  • نامه تمکن مالی
  • پاسپورت و سایر مدارک شناسایی
  • گواهی تحصیلی مقاطع پیشین
  • ارائه مدارکی که نشان دهد دلایل کافی برای بازگشت به کشور وجود دارد.
  • پرداخت هزینه صدور ویزا

از جمله مدارکی هستند که باید برای درخواست ویزای تحصیلی ارائه می‌شوند. وابسته به اینکه کدام کشور را برای تحصیل انتخاب کرده‌اید، ممکن است مدارک دیگری نیز مورد نیاز باشد.

مراحل مهاجرت تحصیلی

نکات تکمیلی مراحل مهاجرت تحصیلی

در بسیاری از موارد برای اپلای در مقطع دکتری در کشورهای اروپایی مستقیما باید برای پوزیشن‌های تحصیلی اپلای می‌کنید. در این صورت از آنجایی که ددلاین هر پوزیشن به صورت جداگاه تعریف می‌شود و در تمام طول سال پوزیشن‌های تحصیلی جدیدی تعریف می‌شوند، ددلاین خاصی برای اپلای تعریف نمی‌گردد و شما در صورت تکمیل مدارک خود می‌تواند اقدام به ارسال مدارک کنید.

تقریبا ارسال درخواست برای تمامی دانشگاه‌ها در کشورهای مختلف بصورت اینترنتی می‌باشد و نیازی به ارسال پستی مدارک نیست. گاها برخی از دانشگاه‌ها درصورت دریافت پذیرش ارسال فیزیکی مدارک تحصیلی و یا تایید صحت و درستی مدارک شما توسط سفارت‌خانه مربوطه را از متقاضیان درخواست می‌کنند.

تمام دوستانی که تصمیم دارند پروسه اپلای را بصورت شخصی انجام دهند، اما باتوجه به پیچیدگی و زمانبر بودن این پروسه، نیاز به یک راهنمایی مستمر در این مسیر دارند تا از دانش و تجربه افراد آگاه برای کسب نتیجه مطلوب در مدت زمان مناسب استفاده کنند، می توانند از خدمات منتورینگ اپلای که هدف آن، مشاوره، نظارت و پشتیبانی از شما عزیزان است، استفاده کنند.

یادتان باشد در هر کجای مسیر احساس ناامیدی و خستگی کردید، به کمک یک پشتوانه، انرژی لازم برای ادامه مسیر را بدست می‌آورید.

کلام آخر

مهاجرت تحصیلی را می‌توان یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین روش‌ها برای مهاجرت به کشورهای دیگر دانست. از همین رو امروزه بسیاری از دانشجویان برای مهاجرت تحصیلی به دیگر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی و آمریکایی اقدام می‌کنند. اما متاسفانه تمامی آن‌ها موفق به اخذ پذیرش و شروع تحصیل خود نمی‌شوند. اگر بدنبال کسب موفقیت در مسیر اپلای تحصیلی هستید در کنار وقت و انرژی به یک برنامه ریزی منسجم نیاز دارید.

لازمه داشتن برنامه منظم نیز آگاهی از گام‌ها و مراحل مهاجرت تحصیلی است. امیدواریم تا به اینجای کار اطلاعات کافی در رابطه با مراحل مهاجرت تحصیلی را کسب کرده و پروسه اپلای خود را شروع کنید. در صورت نیاز به دریافت هرگونه اطلاعات تکمیلی می‌توانید از خدمات مشاوره رایگان ما استفاده کنید.

سوالات متداول پیرامون مراحل مهاجرت تحصیلی

1. هزینه های مربوط به اخذ پذیرش تحصیلی چقدر است؟

 از جمله هزینه‌ها مربوط به مراحل مهاجرت تحصیلی در رابطه با دریافت مدرک زبان، آزاد سازی مدرک دانشگاهی، ترجمه رسمی مدارک، هزینه ی اپلیکیشن فی دانشگاه ها و هزینه ی دریافت ویزای تحصیلی است. برای بررسی جامع‌تر این موضوع مقاله “هزینه‌های مهاجرت تحصیلی” را مطالعه کنید.

2. دریافت ویزای تحصیلی چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان صدور ویزای تحصیلی در کشورهای مختلف متفاوت است و ممکن است از یک تا چندین ماه طول بکشد.

3. بهترین زمان برای شروع پروسه اپلای چه زمانی است؟

اگر هدفتان اپلای برای کشورهای آمریکای شمالی است با توجه به شروع ددلاین اصلی دانشگاه‌ها در ماه دسامبر، باید مدارک خود را تا این زمان تهیه کرده باشید. در نتیجه به گونه‌ای برنامه ریزی کنید که تا 9 ماه پیش از شروع ترم تحصیلی مورد نظر مدارکتان برای ارسال به دانشگاه آماده باشد.

5/5 (1 نظر)