مزایا و معایب تحصیل در استرالیا
استرالیا همواره یک کشور مهاجرپذیر محسوب میشود و مهاجران از جایگاه اجتماعی خوبی در این کشور برخوردار هستند. دانشجویان بین المللی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با لحاظ مزایا و معایب تحصیل در استرالیا این کشور را به عنوان مقصد مهاجرتی خود انتخاب میکنند. به گونهای که استرالیا برترین مقاصد مهاجران تحصیلی دنیا بر اساس آمار ارائه شده توسط وبسایت Educations.com در سال 2022 میباشد.
مزایا و معایب تحصیل در استرالیا چیست؟
در معرفی بهترین شهرهای دانشجویی دنیا بر اساس سیستم رتبهبندی QS، در سال 2023 دو شهر ملبورن و سیدنی به ترتیب در جایگاههای پنجم و نهم این لیست میباشند. همچنین بسیاری از دانشگاههای این کشور جزء صد دانشگاه برتر جهان قرار گرفتهاند. با توجه به همین آمار این سوال مطرح میگردد که مزایا و معایب تحصیل در استرالیا چیست که این کشور را جز یکی از مقاصد ایدهآل مطرح میکند.
به صورت کلی کشور استرالیا دارای نظام آموزشی قوی و پیشرفتهای است. دولت استرالیا هر ساله با در نظر گرفتن بودجههای معین، توجه ویژهای به بخشهای آموزشی و تحقیقاتی کشور دارد. از همین رو دانشجویان بسیاری این کشور مهاجرپذیر را مقصد نهایی خود قرار میدهند. البته در کنار مزایای تحصیل در استرالیا دانشجویان ممکن است با چالشهاییروبه رو شوند. برای درک بهتر و سنجش شرایط، در این مقاله به طور مفصل به بررسی مزایا و معایب تحصیل در استرالیا پرداختهایم.
چرا تحصیل در استرالیا؟
رنکینگ خوب دانشگاهها
بسیاری از دانشگاههای استرالیا بر اساس سیستمهای رتبهبندی معتبر در میان برترین دانشگاههای دنیا قرار میگیرند. به طوری که عموما هر ساله شش دانشگاه استرالیا در میان صد دانشگاه برتر جهان قرار دارد. به موجب اعتبار علمی بالای دانشگاههای این کشور دانشجویان ممتاز همواره استرالیا را جز یکی از مقاصد خود در نظر میگیرند.
دانشگاههای گروه هشت که از لحاظ رتبهبندی علمی دانشگاهها، تحصیلی و آموزشی در سطوح ملی و بین المللی در ردههای بالایی قرار میگیرند، در کشور استرالیا قرار دارند. این دانشگاهها برای انجام تحقیقات در اکثر زمینههای علمی در استرالیا پیش قدم هستند و تقریبا 70% از بودجهی تحقیقاتی دولت را به خود اختصاص میدهند. جالب است بدانید که بیش از 50 درصد مقالات علمی استرالیا توسط این دانشگاهها تهیه و ثبت میشود.
8 عضو اصلی این گروه دانشگاههای زیر می باشند:
- دانشگاه ملی استرالیا
- دانشگاه موناش
- دانشگاه آدلاید
- دانشگاه ملبورن
- دانشگاه نیو ساوت ولز
- دانشگاه کوئینزلند
- دانشگاه سیدنی
- دانشگاه وسترن استرالیا
تحصیل در دانشگاههای عضو ائتلاف گروه 8 استرالیا به علت نظام آموزشی جامع، برنامههای آموزشی کامل، اعتبار بینالمللی این دانشگاهها و… میتواند یک امتیاز بزرگ برای فارغالتحصیلان این دانشگاهها باشد.
نرخ بالای پذیرش دانشجویان بین المللی و اعطای بورسیه
کشور استرالیا بعد از کشور آمریکا و آلمان بیشترین تعداد دانشجویان بین المللی رو داراست و بورسیههای تحصیلی متنوعی را به دانشجویان بین المللی ارائه میدهد تا هزینههای تحصیل برای آنها تا حد قابل قبولی جبران شود. از همین رو این کشور میتواند مقصد مناسبی برای دانشجویانی خارجی باشد که قصد ادامه تحصیل با صرف کمترین هزینه را دارند. البته بیشترین درخواست بورسیه تحصیلی استرالیا برای مقطع دکتری است
جالبه که بدونید بعضی از بورسیههای دولتی استرالیا معروف به بورسیههای RTP هزینه رفت و آمد و حتی ویزا را نیز پوشش میدهد.
اجازه ی کار حین تحصیل
دانشجویان بین المللی در کشور استرالیا مجاز هستند، 40 ساعت در هر دو هفته به کار کردن در زمینههای مختلف خارج از محیط دانشگاه مشغول شوند. (البته در حال حاضر این محدودیت برداشته شده است.) نرخ بیکاری در استرالیا به شدت پایین است به طوری که این نرخ کمتر از 6 درصد میباشد. با این اوصاف پیدا کردن کار در استرالیا کار سختی بنظر نمیرسد. حداقل حقوق ساعتی در این کشور بر اساس قوانین وزارت کار حدود 22 دلار استرالیا میباشد.
صدور ویزای کار برای همراه دانشجو
صدور ویزای همزمان همسر و فرزاندان زیر 18 سال را میتوان یکی دیگر از نکات مثبت استرالیا دانست. همسر دانشجویان به عنوان همراه اجازهی کار از بدو ورود را دارد. در صورتی که متقاضی دانشجوی مقطع تحصیلات تکمیلی باشد، همسر او میتواند به صورت تمام وقت به کار مشغول شود. در این حالت دریافت ویزای همراه راهحل مناسبی برای افرادی است که قصد دارند با هزینههای کمتری مهاجرت کنند و در کشور مقصد منبع درآمدی مجزا داشته باشند.
تحصیل به زبان انگلیسی
طبیعی ست که تحصیل و زندگی در کشورهای انگلیسی زبان، ما را با چالش های جدیدی در ارتباط با یادگیری یک زبان جدید رو به رو نمیکند. به همین دلیل بسیاری از دانشجویان ایرانی نیز، با توجه به پیشینه قوی تر در زبان انگلیسی، کشورهای انگلیسی زبان را هدف مهاجرتی خود قرار می دهند. به طور کلی دانشگاههای این کشور آزمونهای آیلتس، تافل، PTE ،CAE و OET را برای پذیرش تحصیلی میپذیرند که از آن میان آزمونهای آیلتس و PTE شهرت بیشتری دارند.
اقامت ساده تر بعد از فارغ التحصیلی
معمولاً متقاضیان پس از پایان تحصیلات خود، تمایل دارند در کشور استرالیا بمانند و به کار در این کشور بپردازند. استرالیا یکی از کشورهایی ست که با فراهم کردن بسترهای لازم این فرصت را برای فارغ التحصیلان خود فراهم کرده که در زمان کوتاهتری پس از فارغ التحصیلی به نسبت بسیاری از کشورهای دیگر از جمله کشورهای اروپایی و آمریکا موفق به کسب اقامت دائم شوند.
دولت استرالیا این امکان را برای این علاقه مندان فراهم آورده است که پس از پایان تحصیلات خود، حداقل به مدت 24 ماه در این کشور اقامت داشته و به جستجوی کار بپردازند. عموما دانشجویان پس از اتمام این دوره از طریق جمعآوری امتیاز در زیر گروه ویزاهای اسکیل ورکر اقدام به دریافت اقامت دائم این کشور می کنند.
این مطلب را از دست ندهید!
دانشجویان بینالمللی دو سال بیشتر برای اقامت پس از تحصیل در استرالیا فرصت خواهند داشت.
معایب تحصیل در استرالیا
پروسه مهاجرت تحصیلی به تمام کشورها، چالش ها و مشکلاتی دارد. در ادامه به معایب تحصیل در استرالیا می پردازیم.
هزینههای بالای تحصیل و زندگی
متاسفانه تحصیل رایگان در استرالیا برای دانشجویان بینالمللی در هیچ مقطع تحصیلی ارائه نمیگردد و تحصیل در کلیه مقاطع تحصیلی در استرالیا نیازمند پرداخت شهریه میباشد؛ چه بسا که دانشگاههای این کشور حتی برای شهروندان استرالیایی نیز هزینه دارد. شهریه دانشگاههای کشور استرالیا بیشتر از کشورهایی مشابه آمریکا و کانادا و حتی اروپا هست.در نتیجه اگر شما قصد ادامه تحصیل به صورت سلف فاند(بدون دریافت کمک هزینه) دارید، احتمالا استرالیا گزینهی مناسبی نباشد. علاوه بر این هزینه های زندگی در این کشور نیز برای مهاجرین ایرانی بالا است.
موقعیت جغرافیایی و دوری از سایر کشورها
موقعبت جغرافیایی استرالیا به گونه ایست که نه تنها شهرها از یکدیگر دور هستند، بلکه این کشور فاصله بسیار زیادی با سایر کشورهای جهان و ایران دارد. از این رو شاید مقصد مناسبی برای آن دسته از افرادی که علاقه مند به سفر بین کشورهای مختلف هستند، نباشد. البته این موضوع را باید به سختی رفت آمد به ایران اضافه کرد.
تنوع نژادی بالای حیوانات
وجود حیوانات مختلف در مناطق شهری را شاید بتوانیم از موارد ناخوشایند برای افراد تازه وارد به این کشور در نظر بگیریم. البته این موضوع کاملا وابسته به موقعیت و محل زندگی شما است و در بعضی مواقع ممکن است با چالشهایی در این زمینه مواجه شوید.
کلام آخر
همواره در صورت عدم داشتن درک درست از شرایط کشور مقصد پیش از مهاجرت شما با چالشهایی مواجه خواهید شد که نه تنها موجب پیشرفت و ایجاد شرایط بهتر نمیگردد بلکه موجب هدر رفت سرمایه و زمان نیز میباشد . هدف از بررسی مزایا و معایب تحصیل در استرالیا نیز به حداقل رساندن این چالشها است.
استرالیا دارای نظام آموزشی قوی و زیرساختهای مناسب برای جذب دانشجویان بین المللی است. البته ورود به مقاطع تحصیلات عالی در استرالیا و دریافت اسکارشیپهای دانشگاهها رقابتی است و برای به دست آوردن جایگاه در یک دانشگاه نیازمند رزومه قوی هستید. در کنار این موضوع هزینههای تحصیل و زندگی به نسبت بسیاری از کشورها برای دانشجویانی که کمک هزینهای دریافت نمیکنند، بالاست.
اگر از مطالعه مطلب «مزایا و معایب تحصیل در استرالیا» استفاده کردید، ولی همچنان نتوانستهاید مقصد مهاجرتی خود را نهایی کنید، پیشنهاد میکنیم مقالات مربوط به مزایا و معایب تحصیل در کانادا و آمریکا را نیز مطالعه کنید.
کمک گرفتن از افراد آگاه برای بررسی شرایط و شانس شما برای دریافت پذیرش از دانشگاههای این کشور و بررسی مزایا و معایب تحصیل در استرالیا متناسب با کیس شما حتما کمککننده خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید از مشاوره تخصصی ما استفاده کنید.
سوالات متداول پیرامون مزایا و معایب تحصیل در استرالیا
1.آیا برای ادامه تحصیل در استرالیا محدودیت سنی وجود دارد؟
عموما دانشگاههای استرالیا محدویت سنی ندارند، البته در پروسه اخذ ویزا سن بالا بدون توجیه موجه گپ تحصیلی موجب افزایش ریسک ویزا میشود.
2. بورسیه های تحصیلی استرالیا، بیمه درمانی را پوشش می دهند؟
وابسته به نوع بورسیه تمام و یا بخشی از هزینههای بیمه را پوشش میدهد.
3. تمکن مالی برای تحصیل در استرالیا چقدر است؟
در صورت که بورسیه تحصیلی شما هزینه زندگیتان را پوشش دهد نیازی به ارائه تکمن مالی نیست. در غیر این صورت مبلغ تکمن باید هزینههای تحصیل و زندگی سال اول حضورتان در استرالیا را پوشش دهد.
4. مزایا و معایب تحصیل در استرالیا برای دانش آموزان چیست؟
در این مقاله به بررسی مزایا و معایب تحصیل در استرالیا برای دانشجویان ببین المللی پرداخته شده است. اگرچه که وجوه مشترکی به واسطه زندگی در شرایط یکسان وجود دارد، ولی با توجه به پروسه متفاوت دریافت پذیرش و ویزا برای دانش آموزان بهتر است مطالعات تکمیلتر در مورد مزایا و معایب تحصیل در استرالیا برای دانش آموزان صورت گیرد که از حیطهی فعالیت ما خارج است.